ספה

השאלה: לרב שלום-
הייתי רוצה לדעת מהם ההלכות לגבי אשה אחרי לידה בקטע של נידה ואם זה משנה היכן היא נמצאת- אני אמורה ללדת ועתידה לגור אצל הורי לתקופת החלמה האם מותר לי לשבת בסלון באותה ספה או שעלי להקצות ספה נפרדת עבורי האם מותר לבעלי לשבת על המיטה שלי והפוך או שלא ואם אפשר לדעת היכן אני יכולה ללמוד את הנושא - רצוי לציין שחזרנו אני ובעלי לאחרונה בתשובה
תודה מראש(אשמח אם התשובה לא תתפרסם באתר)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:15:33 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

אי"ה הלידה תעבור בשלום ובשמחה.
אם הספה איננה מיוחדת לך או לא אפשר לשבת בה (לא שניהם יחד, אבל זה אחר זה). במיטה מיוחדת לאשה אין לאיש לשבת עליה. ואשה לא תשכב על מטה המיוחדת לאיש.
מכיוון שיש כאן הרבה פרטים, כדאי ללמוד מהספר של הגר"מ אליהו שליט"א דרכי טהרה.