נידה

השאלה: שלום,
2 שאלות:
1. האם ניתן לבדוק הפסק טהרה ע"י טמפון במקום עד בדיקה והאם זה נחשב גם כמוך דחוק?
2. אני ובעלי חילוניים אך אני מקפידה בבית על כשרות ועל נידה. לבעלי זה לא מפריע היות והוא לא אדם "סוער" מטבעו (יש פעמים שאני חוזרת מן המקווה והוא עייף מידי לתשמיש). האם במקרה כזה יש הקלות בנוגע לשינה במיטה אחת (אנחנו לא מתקרבים זה לזו), יש לי בעיה לישון במקום אחר (אין מקום בבית) ובכלל הקלה בנגיעות? קראתי שההקפדה היא כדי לא להכשיל את הבעל, במקרה שלי לא קיימת בעיה זו, מה עושים?

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:55:16 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אשה צריכה לבדוק בחורים וסדקים ואילו טמפון איננו ממלא מטרה זו ולכן איננו כעד.
טמפון כמוך דחוק לא ראוי לעשות כן, מכיוון שהטמפון יש לו עובי ויכולה להיות חדירת נוזלים לתוך הטמפון, ועל כן יש לעשות בעד, אולם אם עשו בטמפון עלה, וכן אם יש קשיים אפשר להקל.
2. חזקי ואמצי, המשיכי לשמור על טהרת הבית ומסורת ישראל. לצערי אינני יכול להקל בשינה במיטה אחת, מכיוון שהתורה לא נתנה לאדם פרטי, אלא לעם ישראל, ואפילו אם אצלך יתכן שאין חשש אבל חכמים גזרו גזרה שלא ישנו יחד במיטה אחת בימים האסורים, ועל כן אין להתיר גזרת חכמים. כך עוברת המסורת.