נגיעה בחבר´ה עם פיגור

השאלה: בס"ד

שלום וברכה,
במסגרת השירות לאומי שלי אני וחברות שלי הולכות לשמח באקי"ם(חבר´ה עם פיגור, תיסמונת דאון וכדו´...) האנשים האלה ממש שמחים לקבל אהבה והמון חיבוקים..
השאלה, אם זה בסדר לגעת בבנים? הבעיה שאם לא, גם א"א להסביר להם וגם זה אומר שא"א לגעת גם בבנות..

ואני גם הולכת למועדונית 3 פעמים בשבוע של ילדים ממשפחות מצוקה(א´-ו´), וגם שם אני ממש מתלבטת בעניין..כי כל המטרה היא לתת חום ואהבה-מה שהם לא מקבלים בבית..

תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:39:37 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ילדי תסמונת דאון הם צריכים אמנם הרבה חום אבל הוא צריך להנתן על פי ההלכה, הילדים הללו (רובם) יש להם חסרון בתנועות ושרירים ולפעמים עוד מחלות, כמו כן יש להם פגור ברמות שונות, אולם צריך לגדלם על פי דרכה של תורה, מכיון שהם יכולים לגדול בדרך הישר (כל אחד לפי דרגתו), על כן לא נראה שיש מקום לחיבוקים ונשוקים. אמנם אם צריך עזרה בהליכה (לפעמים) או שצריך שמירה שלא יפלו אז זה גדר רפואי מועיל שאפשר לעשות, אבל כל זה רק כשהוא לצורך ולא סתם חיבוקי שמחה, למרות גלויי האהבה הגדולה שלהם, הם יכולים להבין שבת לא מתחבקת עם בן, ויש בכך אפילו הדרכה לחיים שלהם להשמר ולהזהר במגע עם אנשים שאינם ידועים.
כל האמור הוא לגבי בנים מגיל 9 ומעלה.

ב. בעניין המועדונית כאן אלו ילדים קטנים (עד 9), ובהם אפשר להקל, ולגבי גדולים יותר יש להחמיר ולא לחבק ולנשק, את החום אפשר לשדר ולהעביר ביחס בהתעניינות במאור פנים וכדו´.

יהי נועם ד´ עליכן
עשו חיל