מצוות עונה

השאלה: שלום כבוד הרב,
לצערנו הרב שימשנו בתאריך של עונת הפלגה. (התברר מאוחר יותר). מה לעשות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:30:28 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש לעשות תשובה, פרושו של דבר ללמוד שוב את כל ההלכות הנוגעות לדיני עונות (הפלגה, חודש, תאריך וכו´) מה מותר ומה אסור בימים אלו. כמו כן אולי כדאי להחמיר שבעונה סמוך לווסת לא להיות יחד 24 שעות, דהיינו העונה עצמה ועונה קודם (כפי דעת הש"ך) וכפי שנהגו רבים.
כמו כן כדאי להתענות ב,ה,ב. אם אין באפשרות מחמת חולשה וילדים וכדו´, כדאי לתת שאת שווי סעודות כל יום לעניים.