מדבקות אוורה

השאלה: אני משתמשת במדבקות אוורה למניעת הריון (את המדבקות מדביקים שלושה שבועות ובשבוע הרביעי לא מדביקים ואז מקבלים את המחזור )
ואני מחליפה כל יום חמישי ויוצא לי שאני מקבלת כל יום שני בכל ארבעה שבועות . ואני אמורה לקבל ביום שני הזה ב6/3 ובעוד חודש ב2/4 אני אמורה לקבל שוב שזה יוצא חמישה ימים לפני פסח. בפסח אני הולכת להיות בבית מלון בחו"ל ואני רוצה להאריך את השימוש במדבקות לשבועיים נוספים כדי שאני יקבל רק אחרי החג
שאלתי האם מבחינה הלכתית זה בסדר ? וגם אולי כבוד הרב יודע מבחינה רפואית אם זה בסדר ?
תודה רבה ושבוע טוב
אסתר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:00:58 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מבחינה רפואית הכתובת היא הרופא.
מבחינה הלכתית אין כאן בעיה, (אם השימוש במדבקה הותר על פי רב), אלא שאם את דוחה יש לחוש לתאריך הרגיל שלך, באותה עונה שקיבלת בחודש הקודם. דהיינו וסת החודש, בינונית, הפלגה.