לשמור נגיעה

השאלה: שלום!
התגייסתי לפני כשנה לחיל מעורב, אבל אני לא שומר נגיעה.
באחקונה התחלתי להתחזק, אבל אני עדיין לא שומר נגיעה, וזה מתחיל להציק לי. השאלה שלי היא איך אני יכול לבוא ולומר לאנשים שמשרתים איתי שאני אחרי הרבה זמן פתאום שומר נגיעה? הם בטוח ייפגעו, ואין לי אומץ לעשות את זה...

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 2:30:23 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אנשים מסתכלים על האדם אם הוא אמיתי הרי שהם מעריכים אותו, אולם אם הוא מתנדנד גם הם מתנדנדים איתו. ברור לי שאתה יודע למה הכוונה. ככל שהאדם מראה רצינות במהלך חייו יותר מעריכים אותו. ועל כן אם תתחיל לומר לכולם אני מקפיד על שמירת נגיעה מכיוון שהתחזקתי והגעתי למסקנא שזו הדרך הנכונה, הרי שיעריכו אותך ויפרגנו לך, שהרי אתה בחור אמיתי. אולם אם לא תציג עמדה עקרונית גם הם ימדדו לך בצורה משתנה.