כהן ואנוסה

השאלה: האם לכהן מותר להתחתן עם אישה אנוסה?האם יש בזה חילוקים בהלכה?אשמח לקבל מקורות.
מעט דחוף... תודה רבה.

נ"ב
אשמח אם יתאפשר שבפירסום השאלה היא תיהיה אנונימית

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 2:38:40 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם האונס היה על ידי יהודי שאיננו בן משפחה קרובה, אלא ידיד לשעבר וכדו´ אין אשה נפסלת בכך לכהן, אולם אם חלילה נעשה הדבר על ידי אחד מבני המשפחה הקרובים כגון (גיס, אבא וכדו´) כאן יש פסול לכהונה, כמו כן אם זה היה על ידי גוי. אם המקרה שלך מסובך יותר יש להתיישב אולי למצוא צד היתר, אולם זה יכול להעשות רק בהתייעצות עם רב מומחה (שאת סומכת עליו) שיודע ובקי בהלכות אלו.