יחסי אישות

השאלה: ב"ה

שלום רב,

שאלה בענייני צניעות. אשמח לקבל תשובה "ברחל ביתך הקטנה".

האם יש ע"פ הלכה מקום לתנוחות נוספות בעת קיום יחסי אישות, מלבד התנוחה שעליה הדריכו אותי לפני החתונה - האיש שוכב על האישה כשפניו כנגד פניה (האם מותר בישיבה? או שינוי אחר מהתנוחה הנ"ל - מהצד וכיו"ב. כמו"כ האם מותרת ביאה "שלא כדרכה"?).

היכן מדובר על נושא זה בהלכה?

בתודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:19:22 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ההדרכה של חז"ל היא כפי שלמדוך, פנים כנגד פנים והאיש מלמעלה. כמו כן חז"ל אומרים שהפוך יש בכך דרך עזות וחוסר צניעות, זה לא איסור מוחלט אבל לא ראוי, ולכן יש מקרים שמתירים גם זאת (כגון: בהריון קשה או כאבי גב לאשה וכדו´).
כל זמן שהביאה היא דרך אישות, הרי שהצורה יש בה רק בעיית צניעות, אבל ביאה "שלא כדרכה" יש שם גם זרע לבטלה ויש בכך איסור חמור.