טהרה

השאלה: בס"ד

שלום רב!

כהלכה לאחר שבעה ימי מחזור, יש צורך להתחיל לספור את שבעת ימי הטהרה.
לצערי, נזכרתי לעשות את המוך הדחוק בשעה חמש בערב.
האם הבדיקה תופסת? עוד לא היה חושך...
בגלל הספק, גם למחרת עשיתי מוך דחוק.

כיצד עלי לנהוג?

תודה, מורן.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:44:17 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. ההפסק צריך להעשות מיד לאחר הפסקת הדם, אורך המחזור משתנה מאשה לאשה, ועל כן אין דין של שבעה ימים, אלא תלוי באשה, בימינו רוב הנשים אורך המחזור בין 4-6 ימים, ועל כן את צריכה לראות אצלך כמה ימים המחזור וביום שנגמר לעשות הפסק טהרה ומוך דחוק.
ב. בימים אלו בשעה 5 זה מאוחר מדי. אולם אם באותו יום עשית בדיקה (במהלך היום) והיה נקי אפשר להתחיל לספור מיום שמחרת הבדיקה למרות המוך הדחוק הוכנס בשעה 5.