טבילה אחרי לידה

השאלה: שלום, אני כ-5 שבועות לאחר לידה. הצלחתי לעשות הפסק ויום למחרת בבדיקה של הערב היה כתם צהוב בהיר על העד.
ניקיתי את האזור כדי לעשות שוב הפסק ע"מ שלא יהיה מאוחר ובניקוי שוב יצא הפרשה צהובה על העד.
שאלתי היא האם זה מטמא או שאני יכולה להמשיך לספור?
הכתם צהוב בהיר ממש לא אדום
תודה, מעין

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:23:02 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

וברכת מזל טוב וגידול קל

מראה צהוב לגמרי איננו אוסר, אלא א"כ יש בו גונים של אדום ורוד, דבר שאינני יכול להורות ללא ראיה. אולם אם לך זה ברור שאין גוונים וורודים ואין נקודות קטנות, את עדיין טהורה.
בבדיקות אחר לידה מצוי מאד שהמקום מתנקה יום ומיים ולאחר מכן חוזר דימום, זו תופעה מאד ידועה, עקב השינויים שגוף האישה עבר בלידה.

חודש טוב ושבת שלום