וסת

השאלה:

שלום

אני מקבלת וסת סדירה כל 29 יום ובשנה האחרונה מנסים להרות. בדיקת פרישה אמורה להעשות ביום שני. אתמול בניגוב ראיתי הפרשה מזערית ורדרדה. לא הרגשתי סימנים על בוא הווסת מה גם שזה עוד מוקדם (אמורה לקבל ביום שלישי). התקשרתי למורה הוראה ואמר לי שאנו מותרים ושזה טהור.

עשינו תשמיש מס´ שעות לאחר מכן, כאב מאוד ושרף מאוד, התכווצתי ולא הית חדירה מלאה. בכל זאת, על המגבת של בעלי ניכרו סימני דם קטנים.

אני לא יודעת מה לעשות ומרגישה מאוד מאוד אשמה. אולי זה המחזור שהקדים וביצענו עבירה?

ואולי זה בכלל פצע?

אציין כי אני לא מעוניינת ללכת לאחות על מנת להיבדק, נפשית, לא מסוגלת כרגע. המקום נפוח וצורב. בניגוב- עדיין ורוד בהיר ויבש. מה לעשות? מרגישה אשמה מאוד.

אציין כי אנחנו מאוד מקפידים בנושא הטהרה ולא מקלים, מודעים לחומרות ועוברים על הלכות באופן קבוע.

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:57:06 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. לגבי הרגשת האשמה, אין כאן מקום להרגשה זו מכיוון שהדבר נעשה על פי ההלכה, שאלתם רב שהורה לכם בצדק שאתם מותרים. כך שאין כאן מקום לפשיעה המירב שאפשר לדון הוא האם יש כאן שגגה, שהיא יכולה להיות אצל כל אשה, שבזמן תשמיש תראה דם, דבר זה כבר הובא בהלכה, שו"ע סי´ קפה סעי´ ד, שבמקרה כזה זה אונס ואין צריכים כפרה לא הוא ולא היא.
ב. לגבי מצבך כיום, נראה שיש כאן איזה פצע. המגבת של האיש כנראה לא הייתה בדוקה ויתכן שהיו בו כתמים עוד קודם לכן, לכן אין להתחשב בכך. ורק הכאבים החזקים שלך הם סימן למכה.
ג. אני מציע לעשות בדיקה פנימית ולראות אם אין דם עדיין אינני רואה מקום לאסור, (אלא א"כ בקינוח יש כגריס אדום - לזה צריך ראיית רב). אם יש דם בבדיקה אין להקל אלא א"כ יודעים שהיה פצע שמוציא דם.