הרע במיעיטו

השאלה: שאלתי שאלה וזה מה שקיבלתי תשובה
תוכן השאלה
בזמן שאישתי אינה נקיה (נידה) ואני במצב נפשי שאני לא יכול להתאפק מה היא הרע במיעוטו להוציא זרע לבטלה או להתחבק ולנשק את אישתי ? אני יודע ששניהם אסורים אבל אני יודא בנפשי שאני יפול ח"ו באחד מהם. תודה

תוכן התשובה
שלום
לענ"ד אין מקום לשאלה מפני שאם תחבק ותנשק אותה בוודאי תגיע לידי זרע לבטלה כך שאין לך פתרון אלא לנסות לשלוט בעצמך והוא רחום יכפר עוון
בברכה
אייל משה

אבל במציאות אני כן מתאפק אם אני מתחבק ומנשק.
ואני אסביר את עצמי מצד אחד חשבתי שזרע לבטלה הוא עון חמור מאד מאד כמו שכתוב בכל הספרים
משא"כ חיבוק ונישק שוודאי שגם זה עון חמור מאד אבל זה רק גדר לביאה אסורה אבל זרע לבטלה הוא עון עצמו
זה מה שחבר טען אבל אני טוען להיפך זאת אומרת שהוא צודק בטיעונו אבל יש לי טיעון מצד השקפה יהדות שזרע לבטלה הוא אמנם חמור מאד כמו שכתבתי וגם שהוא עון בעצמו ולא רק גדר אבל גדרי הטהרה כמו חיבוק ונישק הם מיסדות הבית היהודי וזה אחד הסמלים שמבדילם אותנו מהגוים וכל הדורות מסרו נפשם על טהרת המשפחה עיין ערך יהדוי רוסיה כמו ששמעתי פעם סיפור על לוויה של יהודי מרוסיה שאשתו אמרה בהספד לבעלה "לך לבורא עולם ותגיד לו למה לא היה לנו ילדים כי לא היה לנו מים" אז אולי כשאדם יןדע דהו יפול באחד משתי העוונות ח"וו יותר טוב זרע לבטלה מחיבוק ונישוק
אני מאד מודה אם תענו לי על השאלה וסליחה על העברית שלי נולדתי בארה"ב ועוד גר פה ומקווה ששאלתי לא יוצא מגדר טעם נורמלי תןדה

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:48:52 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון ששאלתך היא על מציאות פרטית מורכבת ולא פשוטה, ויש בה הרבה מהמבט הנפשי על הנושא. על כן אי אפשר לענות על כך באינטרנט יש צורך לגשת לרב שמכיר אותך ואת הלך רוחך למען יברר את כל הפרטים ואז ידע איך להשיב תשובה.