הפרת אמון

השאלה: שלום וברכה.

לאחרונה יש לי חלק בסיפור ארוך וכואב של קשר לבחור, שאבי מאוד מאוד לא אוהב. כיוון שהכרתי אותו דרך האינטרנט, ושנינו דתיים - לא היו לנו תכנונים לפגישה לפני הזמן המתאים, אבל אבי מפחד, ולכן עשה הכל כדי לנתק את הקשר.
אפילו לשוחח עם אותו בחור...

לאחרונה חזרתי לתקשר איתו, לא בשיחה אלא בהודעות כתובות בלבד. ההרגשה האישית שלי, היא שהוא פשוט המיועד. כל ניסיון שלנו לנתק את הקשר לא צולח, שנינו מחוברים כמו בדבק.
הבעיה היא רגשות אשם קשות שיש לי, שאני פשוט מפרה את אמונו של אבי שסומך עליי, ומשוכנע שניתקתי איתו כל קשר...

אשמח לתשובה שהיא מעבר, כיוון שמעבר לאבי, שאני אוהבת כל-כך - יש כאן אותי, שכל ניתוק אגרסיבי ביני ולבין הבחור ישבור אותי, כנראה הכל נובע מפחד אדיר שלי לאבד אותו.

בבקשה, תציעו לי רעיון לפשרה, שיכלול גם איזשהו קשר עם אותו בחור, כי אני לא יודעת אם אני אצליח להתנתק ממנו לגמרי...

תודה לכם, לה"ו!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 2:16:30 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השאלה סבוכה, אולם הצעתי היא שתבקשי מאנשים שיש להם השפעה על אביך שידברו איתו בנימוס ויסבירו לו שהם מכירים את הבחור וחשיבות הקשר שביניכם. האנשים המכירים את הבחור ואת אביך יוכלו לרכך את ההתנגדות, וכמו כן גם לך יהיה יותר הסתכלות.