הפסק טהרה לאחר 4 ימים,בעל בצבא.

השאלה: שלום .
בעלי בצבא וחוזר סופי שבוע ואנו אשכנזים.
רציתי לדעת האם אוכל במקרה והמחזור נגמר לעשות הפסק טהרה ביום הרביעי ולא החמישי, כאשר יום לפני המחזור "קיבלנו על עצמנו" שאנו אסורים,אם זה ייחשב כיום הראשון בספירה (ואז הספירה היא יוצאת 5 ימים).
אם אני אעשה הפסק טהרה ייצא שאוכל לטבול במוצאי שבת ואז נוכל להיות ביחד ולא לחכות עוד שבוע שלם.
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 12:41:27 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ערוך השלחן ודברי מלכיאל מתירים במקרה כזה, אמנם יש מחמירים אבל בשעת הצורך אפשר להקל. אולם אוסיף שאמנם יהיה 24 שעות שלמות קודם המחזור פרישה, וכן בפעם האחרונה שתהיו יחד (לפני המחזור) לאחר התשמיש תקנחי היטב היטב כך שלא תשאר שכבת זרע ואז לצורך מצוה שאישך עסוק בה אפשר להקל. אבל רק לגבי מקרים כאלו, בשאר המקרים עליך לספור חמישה ימים רגילים.