הפסק טהרה ונידהמוך דחוק

השאלה: אני אמורה לעבור ניתוח שבמהלכו יוציאו לי ציסטה מהשחלה. הבנתי מהרופאה שאחר כך אני אדמם. שאלתי כבר רב והוא אמר שאני אהיה טמאה ואצטרך לשמור נידה. שאלתי היא אם הדימום נובע בעצם מהחיתוך למה אני נידה?
אני מתנצלת אם נשמע כאילו אני מפקפקת חלילה ברב, אני לא ובע"ה אני אשמור. פשוט מידע מועט שיש לי בנושא אני יודעת שדימום מפצע לא מטמא.
האם אוכל לדעת מה היא דרך מחשבתו של הרב או שלאחר ששאלתי אין באפשרותי לשאול שוב?
מכיוון שבאמת איני רוצה שזה יראה כאילו אני מטילה ספק בדברי הרב.
תודה וסליחה ומחילה..

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:42:18 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

צריך לברר כיצד הניתוח מתבצע ודרך מה הם נכנסים, דהיינו האם אין פתיחת הרחם, וזה כנראה כוונת הרב שענה, שאם יש פתיחה של הרחם בגודל של 2 אצבעות (כ-4 ס"מ) הרי שאשה טמאה אפילו בלא דם, כמו כן מה היה בזמן הניתוח, ועל כן כדאי לברר את כל הפרטים אצל הרופא ולאחר מכן לגשת אל רב שבקיא ברפואה ולשאול מה הדין, קשה לכתוב בלי לדעת את כל הפרטים.

רפואה שלמה