דיאפרגמה

השאלה: אני משתמשת לאחרונה בדיאפרגמה למניעת הריון.בבוקר כשהוצאתי אותה ראיתי רירית בגוון חום עליה ושאלתי היא האם המראה מטמא?חשוב לציין שאני סובלת מידי חודש בחודשו מכתמים מהיום ה-23 אך הפעם אני עדיין ביום ה-20 ולא נראה שום כתם לא בבד וגם לא בקינוח.דבר נוסף-הדיאפרגמה עשוייה מלטקס וצבעה חום בהיר-וורוד.עוד דבר-האם מעכשיו עלי להזהר מהשימוש בדיאפרגמה לאור בעיית הכתמים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:07:00 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. מראה בגוון חום בדרך כלל לא מטמא, אלא א"כ זה חום בורדו, אבל זה צריך הבחנה של רב שיודע במראות.
ב. אם לדיאפרגמה יש צבע חום, והרירית חומה ובבדיקה (כפי שכתוב במכתב) לא נראה כלום, אפשר לתלות את הצבע בדיאפרגמה.
ג. כדאי להבדק אצל רופאה האם אין במקום שריטות או פצעים.
אם התנאים א´ וב´ מתקיימים אצלך נראה לי שאין לחוש לכתמים שנמצאו.