דחוף!!!מתי ללכת למקווה

השאלה: שלום רב,
אני נשואה כשנה וחצי ועדיין אין לי ילדים. אני באה מבית מסורתי, אך מעוניינת להתחזק. מאז שנישאתי אני שומרת נידה מדליקה נרות ולא נוסעת בשבת.
מכיוון שהמחזור שלי לא סדיר אין אני יודעת מתי חל הביוץ שלי. לאחר שנה בה לא הצלחתי להכנס להריון, התחלתי בטיפולים ולאור כך גילתי שיתכן שהביוץ חל לפני המקווה ולכן הפסקתי ללכת למקווה.
לפני כחודש הייתי בחנוכת עסק ושם פגשתי רב מדהים שרק מלהסתכל עלי ידע שעברתי ניתוח ומה בדיוק עבר עלי, הוא טען כי הוא רואה עצירה ב-פר (פריון ופרנסה). הוא בירך אותי ואת בעלי ואמר לי לשמור נידה. יתכן כי חשב שאני מעדות אשכנז כיוון שאמר שהביוץ חל ביום ה-11 כלומר לשמור 4 מחזור ו-7 נקיים.
עד כה שמרתי 5 ו-7 . כב´ הרב בירך אותי שתוך 3 חודשים אכנס להריון. אני מאוד רוצה להצליח בכך. שאלתי היא- כמה עלי לשמור 4 ו- 7 (וביום ה-11 ללכת למקווה) או 5 ו-7 (ולככת למקווה ביום ה-12) יתכן שאחרי הביוץ? אודה לתשובתך המהירה.

שבת שלום!
אופיר

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 1:31:17 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ההלכה היא שאם הדם לא נמשך יותר מארבעה ימים לפי חלק מעדות המזרח אפשר לספור ארבעה ימים ולאחר מכן שבע. ואילו בני אשכנז מחמירים תמיד על חמש ושבע, יש מבנות ספרד שגם הן נוקטות חמש ושבע.
אם אמנם יש בעיות בפוריות. דבר זה צריך בדיקה, בדרך כלל שנתיים עדיין זה לא זמן של בעיות הדורשות התערבות, ויש לבדוק האם אמנם הביוץ מוקדם יותר, במקרים כאלו הרי שבנות עדות המזרח יכולות לנהוג ארבע ושבע (אלא א"כ היה מנהג משפחה אחר). לגבי בנות אשכנז כאן יש להוסיף עוד תנאים. אולם כל זה לאחר שאמנם התברר שיש בעיה בביוץ מוקדם, והפער הוא יום אחד.
אם הבעיה לא מתקדמת כדאי לפנות למכון פוע"ה. מכון פוע"ה, רח´ עזריאל 19 גבעת שאול, ירושלים 95477
טל´ 1-800-07-11-11 פקס 02-6517501