איסור נגיעה

השאלה: כבוד הרב.
האם מותר לגעת בבן כדי לא לבייש אותו בפני הרבים? כלומר- לחיצת יד ודברים כאלה.
כי קרה לי שבן בגילי הושיט לי יד והייתי עם הרבה אנשים וכאילו היה שקט והסתכלו ואמרתי לו שאני לא יכולה. אחרי כמה שניות הוא אמר: "אה.." וראיתי שהוא התבייש ובאמת שלא ידעתי מה לעשות.
מה אמורים לעשות במצב כזה? שבן מושיט לך יד?
אני אמורה לתת לו יד כדי לא לבייש אותו או שאני אגיד "לא" ובכך אני אבייש אותו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 2:14:40 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא נראה לי שבן צעיר מתבייש מאי נתינת יד, אפשר לעטוף זאת בחיוך ולהגיד בקידה שלום וכדו´ ובכך להתחמק ממתן יד, אבל בודאי שאין לתת יד לבחור צעיר שמגיש את ידו, ואין בכך ביוש. לפעמים אם מדובר בקרובי משפחה מבוגרים אפשר לדון בשאלה זו, אולם לא בבנים צעירים.

יישר כח על הקפדתך בדיני צניעות, ובשכר צניעות בנות ישראל הם נגאלים.