שתיקה

השאלה: ברצוני להתיעץ עם הרב
אני נפגש עם בחורה פעם בשבוע (שנינו לומדים וגרים בערים שונות).
אני לא דברן גדול וקשה לי ליצור שיחה דרך הטלפון, אני רוצה לציין שאני מגיע מרקע חרדי ולא היתי בתנועת נוער ובכלל אני מתקשה לדבר עם בנות.
אם נחליט להתחתן אז זה יהיה כנראה בסוף שנת הלימודים.
האם שייך להיות בקשר רק פעם בשבוע ללא טלפון תוך כדי?
האם זה מצב נורמאלי?
יש דרך להתגבר על שתיקות ארוכות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:59:30 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין גבולות והגדרות ליצירת הקשר, השאלה היא איך הקשר ביניכם האם הוא פורה ומועיל או שמא הוא חיצוני ויבש. אפשר להיות בקשר והיו רבנים גדולים שלא היו בקשר עם ארוסתיהם שנים עד החתונה, הכל תלוי בקשר הפנימי שבין בני הזוג ואותו צריך לחזק. שתיקות ארוכות אינן מועילות בד"כ, אולם גם כאן צריך לדעת את הנפשות הפועלות, שיש שטוב להן שתיקה ויש שצריכות דיבור, ברור שאם האישה היא רוצה לדבר ואתה שותק זה לא יכול ללכת יחד, אלא א"כ ישנה התאמה. כדאי להכין לפני כל פגישה מספר נושאים לדיון שאתה רוצה להעלות, ואז זה יקל על השתיקה, שהרי הכנת לך מספר רעיונות לשיחה, והכל יהיה רק בבחינת את פתח לו.

בהצלחה, בקדושה וטהרה