שעה לחופה

השאלה: שלום,
אנחנו מתחתנים בעז"ה בי"א אב תש"ע
באיזו שעה אנחנו יכולים לקיים את החופה ובאיזה זמן אסור?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי מכיוון שאנו רוצים להכין הזמנות
(שבת פרשת דברים, השבת שלפני החתונה, הדלקת נרות בת"א ב19:27 ובשבת פרשת ואתחנן בשעה )19:23 )

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:46:02 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב.

כדאי לעשות את החופה דהיינו הארוסין, נתינת הטבעת, וקריאת הכתובה קודם השעה 7:43 בערב. פעולות אלו דורשות לפחות כ20 דקות. אתם צריכים לתכנן שתחילת החופה תהיה לפחות 20 דקות קודם השקיעה. זאת אומרת שצריך להגיע לחופה לפני השעה 7.23.
הזמן שלא עושים בו חופות הוא עד 8.10 בערך. כך שאם לא מסתדר לפני השקיעה, אפשר לתכנן שתגיעו לחופה בערך בשעה 8.05 הכי מוקדם ואז להתחיל את התהליך, כך שקידושין עצמם יהיו לאחר השעה 8.10.