שם כלה וחמותה

השאלה: אני יוצא עם בחורה ששמה זהה לשם אימי (יהודית). לבחורה שם שני (יהודית הלה) אך השם ´הלה´ לא מוכר כל-כך לחבריה ולסובבים אותה ולא בשימוש. על פי צוואת ר´ יהודה החסיד הבנתי כי אם שם הכלה כשם חמותה הזיווג בעייתי.
רציתי לשאול את הרב האם העובדה שיש שם שני (אף שאינו בשימוש) פותרת את הבעיה, או האם יש למצוא כינוי לבחורה.
רב תודות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:36:12 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן עקרוני אין צורך לחוש לצוואת ר"י החסיד בארץ ישראל, ובייחוד במקרה שלך שלכלה יש שם נוסף. מי שמאד חושש יכול להוסיף שם נוסף ובתנאי שהוא יהפך להיות העיקרי.

חג כשר ושמח