שאלה חשובה

השאלה: שלום,
יש לי סוגיה שמטרידה אותי ואשמח לעזרה.
לפני כמה שנים דיברתי עם מישהי במסנג´ר (תוכנת מספרים) והסתבר לי שהיא נשואה אבל לא כדת משה וישראל, אלא נישאה בקפריסין בחתונה אזרחית (אם אני זוכר טוב לגוי). מפה לשם היא הדליקה את המצלמה, הייתה לבושה ושלחה לי כמה תמונות שלה שהיא ללא בגדים. אני מרוב טיפשותי שפכתי זרע לבטלה כשראיתי את התמונות.
יש לציין שמעולם לא נפגשנו ומעולם גם לא נגעתי בה.

איזה תיקון אני אמור לעשות?
והם היא נחשבת כנשואה יהודית או לא?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:50:37 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

שאלת נשואיה אינם שייכים לנושא, אלא עצם ראיית האשה ללא בגדים היא הבעיה. ועל כן נראה שעליך ללמוד היטב נושא צניעות (מה מותר ומה אסור, צניעות במשפחה וצניעות בחוץ) ללמוד בספרים העוסקים בהלכות צניעות. כמו כן צריך לתת צדקה לעניים.
השילוב של הכרה בחטא, חרטה, קבלה לעתיד להזהר היטב בנושא צניעות עם צדקה, והכל מתוך לימוד היא דרך התשובה הנכונה.