שאלה דחופה-טהרת המשפחה

השאלה: שלום רב לכבוד הרב
אני ובעלי פרודים ובימים אלה אנו נפגשים ומשוחחים בעניין נישואינו. מאחר ולא צפיתי מראש את המפגש המחודש ביננו אז החודש לא ביצעתי בדיקות ולא טבלתי במקווה (לפי ספירת הימים הייתי אמורה לטבול במקווה לפני 3 ימים). וכעת שאני ובעלי מחדשים את הקשר ביננו ויש סיכוי שנתייחד שאלתי היא-האם היום מחר אוכל לטבול במקווה, למרות שחלפו 3 ימים? יש לציין כי עד לפני חודש קיימתי את המצווה וטבלתי במקווה בכל חודש. אודה על תשובתכם המהירה בבקשה. תודה ובשורות טובות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:22:37 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח שאתם מגיעים ליישור ההדורים ואני מקווה שהקב"ה יעזור והבית שלכם ימשיך להתנהל כדת וכדין.
לגבי השאלה עצמה, יש לברר האם עשית בדיקה מסוימת אחר המחזור או לא. אם לא עשית שום בדיקה, הרי שאת צריכה עדיין לעשות בדיקת שבעה נקיים, דהיינו הפסק ושבעה נקיים. הטבילה במקווה מותנית בכך שיש שבעה נקיים אחר מחזור, וכל זמן שלא הוכח שאת נקייה אין לטבול.