שאלה דחופה: ווסת בעייתית, ממש לקראת חתונה

השאלה: שלום רב,

אני לא יודעת מי הרב המתאים ביותר לענות על השאלה שלי, אני פשוט חייבת תשובה בהקדם האפשרי, ואני מקווה שתוכל לעזור לי.

יש לי ווסת בעייתית מאוד, אני במצב של דימום 15-17 יום מדי חודש, וכ-15 יום הפסקה בין ווסת לווסת. בעוד 21 יום בדיוק אני מתחתנת.

אני אחרי יותר משנה של בדיקות וטיפולים שונים, שנועדו לבטל או לשנות או לזהות את הסיבה למצב שלי, אך דבר לא עוזר. אין כרגע שום סיכוי שלא אהיה בווסת בחתונה שלי או בשעת הטבילה במקווה. גם אם יכולתי לשנות את התאריך, אני לא יכולה לוודא כלל שלא יווצר המצב הזה גם בתאריך חלופי. אני צמודה למספר רופאים אך לאיש מהם אין פיתרון לבעיה שלי.

האם יש דרך כלשהי לעקוף את הקושי סביב הטבילה במקווה?
אין שום דרך שלא אהיה במצב דימום, ובטח שלא אצליח לשמר 7 נקיים. בבקשה תעזור לי, אני נואשת מהמצב ודי חסרת אונים.

תודה,
ענת.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 4:43:36 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בגלל הסיבוכים והרופאים שבפרשה, כדאי להפגש דחוף עם רבני מכון פוע"ה שהם ידריכו אותך מתוך אחריות הלכתית ורפואית. תתקשרי עוד היום. 026515050

מזל טוב והרבה שמחה