ריטלין

השאלה: שלום,
הנני עומדת להינשא בעוד שלושה חודשים בעזרת ה´.
אני סטודנטית ומשתמשת בריטלין באופן יומיומי, רציתי לשאול האם מותר לי להשתמש בגלולות לאחר החתונה משום שכתוב שאסור להיכנס להריון בזמן השימוש כי התרופה מזיקה לעובר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:01:20 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לגבי שאלת הריטלין, כדאי להתייעץ עם רופא האם יש נזק בלקיחת תרופה זו, כמו כן ידועות תרופות מקבילות כגון: קונצרטה, שגם בה צריך לבדוק האם זה מזיק לעובר. מכיוון שהשאלה צריכה בדיקה כדאי להתייעץ עם מכון פוע"ה שהם עומדים בקשר עם המכון בהדסה עין כרם, לעניין שמוש בתרופות. (טל. מכון פוע"ה הוא 1800071111)אפשר להתיעץ איתם מה לעשות לגבי שאלת הגלולות.