ריב

השאלה: שלום רב, אני ובעלי רבנו מריבה מאוד קשה, שבמהלכה לקח בעלי את טבעת הנישואין שלו וחתך אותה לחתיכות עם מספריים. בעלי לא מוכן שנתפייס, למרות שגם לי היה חלק במריבה וביקשתי התנצלות. אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות? מה לעשות עם הטבעת שפזורה לחתיכות... איך להתפייס? בעלי מאוד קשה ולא מוכן להוריד מהאגו שלו.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 11:05:45 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

קראתי את השאלה והיא מעציבה מאד, ובייחוד בימי בין המצרים. עיקר השאלה היא כיצד מתפייסים אחר מריבה כזאת. נראה שיש אפשרות לגשת לרב שאתם מכירים וסומכים עליו, ולבקש ממנו שידריך אתכם כיצד לא להגיע לידי מריבות שכאלו. ואם אין רב שאתם סומכים עליו, אפשר אולי רבנית או אדם מקצועי בענייני שלום בית, שהרי הדבר מאד מצוי ויש רבים שמתמחים בשאלות אלו, אלא שצריכים להיות אמינים ובעלי נסיון.
עד שתכירו אדם שכזה עצתי להיות רך אחד כלפי השני, וכמים הפנים לפנים, אם את תהיי רכה כלפיו גם הוא אי"ה יהיה רך כלפייך.