ראיית דם לאחר תשמיש - קצת דחוף

השאלה: שלום רב!
ילדתי לפני חודש וחצי וכעת אני מיניקה. במוצ"ש (אתמול) טבלתי פעם ראשונה ולאחר שהייתי עם בעלי ניגבתי את עצמי קצת עם מגבת פנים בצבע תכלת באותו מקום (בד"כ אני משתמשת במגבת חדשה אך הפעם משום מה השתמשתי במגבת שהשתמשתי בה לפני לניגוב פנים וידיים ),לאחר השימוש במגבת שמתי לב לצבע אדום- חום כהה שנמצא בה בכמה מקומות.
לאחר יותר מ10 דק´ בערך עשיתי בדיקה פנימית והיא יצאה נקייה, וכן הסדין וכל מה שהיה בסביבתי היה נקי(וכן, גם בעלי לפי מה שהוא שם לב לא נמצא עליו דם או משהו כזה) . השאלה שלי מה אני אמורה לעשות כעת האם להראות את המגבת לחכם? האם אני אסורה על בעלי? והאם בכלל מגבת היא כלי שמקבל טומאה?

תודה מראש
וסליחה על אורך השאלה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 6:44:38 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב ללידה ואי"ה יהיה גידול קל לתורה חופה ומעשים טובים.

אם הקינוח היה חיצוני בלבד והמגבת (כפי הנאמר) הייתה בשימוש לקינוח ידים ופנים, אין לחוש למראה שראית ואתם טהורים כיוון שהמגבת מוגדרת כעד שאינו בדוק שאינו אוסר בכתמים. (צריך לדעת שאשה לאחר לידה הופעת הדם הוא לא סדיר, פעמים מפסיק וחוזר, אין לו כללים קבועים בהתחלה).