קריאת הכתובה

השאלה:

מדוע בקריאת הכתובה בטקס הנישואין מציינים אם הכלה בתולה או לא? האם אין כאן פגיעה בצנעת הפרט? מאין בכלל יודע הרב ,המשלים את נוסח הכתובה, אם הכלה בתולה או לא? אולי הכלה בכלל לא מעוניינת שיציינו לפני כולם מה מצבה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:39:30 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הכתובה היא חוזה ושטר בין אנשים, ומכיוון שלמעמדה כבתולה או גרושה או גיורת יש השפעה ממונית, חייבים לציין זאת בשטר. אמנם אין חובה שכל הציבור ישמע וידע מה נכתב בשטר. על כן אין צורך לקרוא זאת בפני כולם, אולם צריך שיהיה כתוב בשטר.