פרישה סמוך לוסת

השאלה: שלום וברכה,

אנחנו משתמשים בכדורים למשך 21 ימים כאשר בסופם אמור להופיע הוסת. אלא שמועד הוסת הוא לא קבוע אפילו עם השימוש בכדורים..
כשבדקנו, ראינו שהפרישה המתאימה היא החל מ36 שעות לאחר הכדור האחרון, וכך אנו עושים.
לפי מעקב שלנו אחרי המחזור, אנחנו יכולים לומר שהמחזור לא מופיע לפני 48 שעות.
(לאחר הסבב הראשון, שהיה לפני כחצי שנה, המחזור הופיע לאחר 48 שעות מהכדור האחרון, אלא שמאז בכל סבב המחזור מתאחר, עד שבסבבים האחרונים הוא הופיע לאחר כ3 ימים..)
שאלתנו היא, מתי אם כך צריך לפרוש?

תודה רבה! כל טוב!

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 3:22:35 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ברור שאין לחוש לפני 48 שעות. במכתב כתוב כ- 3 ימים (72 שעות). הגדרת זמן צריכה להיות ברורה, דהיינו אם ברור שיש 72 שעות, דבר שהתברר לפחות שלש פעמים, אפשר לסמוך לחודש הבא שאין לחוש קודם שיעברו 3 ימים.
אני מזכיר שאם 48 שעות מסתיימות בעונת היום, כל אותה עונה אסורה (יש מחמירים יותר).