פסולי חיתון

השאלה: שלום, בת דודתי נישאה בארה"ב בנישואים אזרחיים (ללא קשר לרבנות) כעת ברצונה להתחתן בארץ כדת משה וישראל אך לא מאפשרים לה, כי מבחינתם היא נחשבת כבר נשואה.

א.האם יש אפשרות כן לחתן אותה כדת משה וישראל.?
ואם לא מה הפתרון האידאלי למצב.?
ב. בנוסף בהנחה ולא מוצאים פיתרון, האם יש השפעה על הילדים.? הם נחשבים כילדים שלא במסגרת נישואין.?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:53:23 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא ברור בשאלה האם מדובר שהיא רוצה להתחתן עם אותו האיש או איש אחר, כמו כן לא הובהר בשאלה האם האיש הראשון היה יהודי או גוי. באופן כללי אין מושג כזה שאין התרת נישואין, ואם הרבנות לא מסכימה היא צריכה לפנות לבית דין רבני ושם כבר יעזרו לה לפתור את הבעיה.