עריכת חופה

השאלה: הבנתי היא שע"פ היהדות אין צורך ברב שיערוך את טקס החופה אך בדר"כ רב עושה זאת עקב נסיונו והידע הרב שיש לו בתחום. שאלתי היא האם אני אוכל לעבור הסמכה או הכשרה כלשהי כך שאני אוכל לערוך טקס בחופה. במידה וכן, מה עליי לעשות/ללמוד/לדעת וכדומה והאם אני אוכל לבצע טקס כזה בחתונתו של אחי

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 3:27:11 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כשם שכדאי שכל טיפול מקצועי ויסודי ברכב יעשה על ידי מי שמיומן ומתעסק עם רכב ויודע לתקן כל בעיה שתתעורר, לפחות כך גם לעניין חתונה שיש בה פרטים רבים והרבה מהם יכולים ליצור לאחר מכן בעיות הלכתיות אישיות ומשפחתיות, על כן אין באפשרות אדם רגיל שלא למד את התלמוד על מסכתות קידושין, גיטין, וכן דרכי הקניינים השונים, וכמו כן את ספרות הפסיקה בנושאים אלו. על כן בכל דבר בחיים השתדל תמיד להיות במצוינות, ולעשות הדברים על הצד הטוב ביותר, "חלטורות" הם מתכון טוב לסיבוכים בעתיד. עלה והצלח.