עניין נידה

השאלה: שלום כבוד הרב, ברצוני לדעת האם חל איסור לבעל לטפטף טיפות אזניים לאשתו בזמן שהיא נידה, ואם יש איסור אז מדוע?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:10:56 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן כללי כל קשר ישיר נאסר, ויש חשש שמתוך שנוצר קשר בין השניים (אפילו לרפואה) בכל אופן זה יביא בסוף המהלך לקרבה גדולה יותר, ומכיוון שאלו תקנות חכמים אי אפשר לצמצם לפי הזוג וכדו´ אלא חכמים אסרו הכל. אולם בשעת מחלה רצינית ואין משהו אחר שיכול לעשות כן, אפשר להקל בטיפות מכיוון שזה לא מגע ישיר אלא בעקיפין ושעת חולי. אבל ברור שאם יש אשה אחרת שיכולה לטפטף את הטיפות עדיף.