עדות בחתונה

השאלה: שלום לרב,
אני נמצא בקשר רציני מאוד עם מישהי והכיוון נראה חיובי מאוד לגבי חתונה בעתיד. נכון לעכשיו אנחנו עדיין לא מאורסים.
אחיה מתחתן בקרוב והוא ביקש ממני לשמש עד בחופה. יש לציין כי הוא איננו שומר מצוות וכי אני חושב שאוכל לשמש בתפקיד בצורה רצינית ובכובד ראש. אם אסרב הוא ימצא אדם אחר ששומר מצוות.
האם קיימת בעייתיות מבחינת קרבה לחתן?
האם במידה שאני ואחותו כבר נהיה מאורסים בזמן החתונה תיווצר בעייתיות?
אשמח אם תשיבו לי בהקדם.
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 6:41:52 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הלכתית אתה כשר לעדות, בודאי לפני אירוסין אבל גם אח"כ מבחינה הלכתית מותר להעיד לקרוביה (לא לה), אבל נראה שאם יהיו אירוסים הדבר לא כדאי מכיוון שיכול להביא לידי רינון, ועל כן עדיף להמנע מכך.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי.