נשואים או לא

השאלה: כבוד הרב שלום רב, יש לי בעיה שמתרידה אותי:
בשבוע שעבר ישבנו ארבעה אנשים. שניים מתוכם החזיקו טבעת ואמרו הרי את מקודשת לי בטבעת זאת כדת משה לישראל. אני לא הסכמתי אמרתי בקול די בלי נדר. וגם אני לא ענדתי |(שמתי )את הטבעת על היד . השאלה שלי האם אני נחשבת לנשואה . ואם כן תוכלו לעזור לי למי לפנות. תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:20:14 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי מה שמתואר בשאלה אין כאן קידושין ואינך צריכה שום דבר, אולם מכיוון שהשאלה הזאת חמורה את חייבת לפנות לרב בקי בדיני קידושין (בכל עיר או יישוב יש רב הרושם לנישואין וכדו´) ולספר לו על העניין, הוא בדרך כלל יכול לחקור יותר טוב מאשר הסיפור באתר.