נשואי ספק?!-דחוףף

השאלה: לכבוד הרב שלום רב,

הסיפור קצת מסובך אבל הוא הולך כך ושמעתי אותו משתי הידידות שלי שמוזכרות בו ופניתי אלייך לסיוע

שתי ידידות שלי יצאו לטיול שנתי בטיול הם היו עם החברים שלהן עכשיו הם היו בחדר שתיהן עם החברים שלהן בחדר היו עוד כמה אנשים,לפי מה שהבנתי הם לקחו טבעת הבנים שהייתה שייכת לילדה שלא קשורה וקידשו בה את שתי הבנות הייתה אימרה "הרי את מקודשת..",היו עדים, והבנות לא התנגדו לעניין הם בנות 16 עכשיו אני שואל אותך מה אני צריך לעשות בנוגע לדבר הזה הם פשוט רוצות לשכוח מהדבר הזה כאילו זה לא קרה ולא ללכת לרבנות מה עושים בנוגע לזה והאם הם נשואות?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:22:20 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הסיפור אמנם מסובך ומורכב ויש בו הרבה פרטים שלא נכתבו.
א. ,הטבעת נלקחה מאחת הילדות שלא קשורה, מה פרוש נלקחה נתנה במתנה או לא, האם הייתה כאן השאלה או מתנה?
ב. מי היו בחדר האם היו בחורים שומרי תורה ומצוות או לא?
ג. מה ראו הנוכחים בחדר?

זה לא כל השאלות שצריך כאן לברר, בכל אופן אי אפשר לשכוח את הסיפור, מכיוון שבעתיד הוא יכול להתעורר שוב ואז המצב יכול להיות מסובך יותר מאשר כעת.