נישואין עם יהודיה מחו´´ל

השאלה:

בגדול השאלה היא - איך אפשר להוכיח יהדות של מישהי שגרה בחו"ל.
האמא לטענתה יהודיה, האבא גוי, אם האמא יהודיה. אמנם הכל טוב ויפה, אבל איך אפשר להוכיח יהדות של מישהו מהנכר?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 9:10:35 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כאשר תגשו להרשם לנישואין, יבקשו מאתכם אישורים על כך, כתובה או רישום בקהילה בחו"ל, או עדות של מי שמכיר את האמא שהיא יהודיה. בכל אופן צריך לעשות זאת בהקדם, קוראים לכך ברור יהדות, כדאי שתגשו לבית דין או לרשם נישואין, והם כבר יאמרו לכם מה המסמכים או העדויות הנדרשות לכך.

בהצלחה