נישואים בטעות

השאלה:

שלום. לפני מ´ס חודשים הייתי עם ידיד שלי בערב שבת בשכונה שלנו ישבנו על חומה והיו עוד שישבו הייתה לי טבעת על היד וידיד שלי ביקש ממני אותה ואז הוא לקח אותה ובא להכניס לי ליד ואמר הרי את וכו.. אף אחד לא שם לב לזה חוץ מילדה אחת שישבה קרוב אלינו ועצרה אותו מיד כשבא להכניס את הטבעת והוא לא הכניס אותה ליד השאלה אם זה שהיו שם עדים זה תפס למרות שהם לא שמו לב לזה בכלל אך הם ישבו קרוב וגם הוא לא הכניס ליד.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 11:44:50 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הטבעת הייתה שלך ולא שלו, זה שהוא לקח אין זה קניין מכיוון שלא הקנית לו את הטבעת, א"כ אין כאן קידושין, ועוד שזה היה בשבת ואי אפשר לקנות בשבת, ועוד שלא היו עדים שראו, על כן אין כאן חשש קידושין. בכו"א יש להזהר מאד ממקרים כאלו, מכיוון שהפעם אפשר היה להקל, לא תמיד אפשר להקל, דבר שגורם להרבה בעיות. על כן כדאי להזהר.