נידה

השאלה: שלום כבוד הרב....

לפני כשולשה חודשיים ילדתי בן זכר.... הילד נולד בשבוע ה30 להריון.... כיוון שהילד נולד פג הרופא אסר עליי להכנס להריון למשך שישיה חודשים לכן התחלתי להשתמש בגלולות למניעת הריון
לפני כשבועיים קיבלתי מחזור ולפי כשולשה ימים הלכתי למקווה.. אבל אתמול ראיתי 3 כתמי דם ... זה כנראה תופעות לוואי של הגלולות
כציד עליי לנהוג ??? האם זה נחשב כמו מחזור ועליי לחכות 5 ימים לפני הפסק בטהרה או איך שהטיפטוף מפסיק אני יכולה להתחיל לספור 7 נקיים

תודה מראש

ברטה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:52:27 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב ללדת הבן שתרוו ממנו הרבה נחת לאורך ימים ושנים טובות.
לאחר לידה המחזורים אינם מסודרים (בדרך כלל) ועל כן ישנם תופעות של כתמים. לעניין הכתמים שראית צריך לשאול רב ומורה הלכה האם הם אוסרים (השאלות הם צבע, וגודל). על כן לפי פסיקת הרב תוכלי להמשיך ולטפל שאם באמת זה דם צריך למנות כרגיל חמשה ושבעה, ואם אין זה דם את מותרת. כך שאינני יכול לענות לשאלה בלא ראיית הכתם.