נידה

השאלה: שלום רב,
אני אישה נשואה קרוב לשלוש שנים ששומרת נידה וטובלת במקווה. לאחרונה משהו בתוכי פתאום התערער שמא אני לא מחשבת נכון את ימי הנידה וזמן הטבילה. ככל שידוע לי היום הראשון של הפסק הטהרה, מינימום לאחר חמישה ימים מקבלת הווסת, הוא גם היום הראשון של שבעה נקיים, כך שאם נגיד, קבלת הווסת הייתה ביום ראשון, והפסק הטהרה היה ביום חמישי, יום הטבילה יהיה ביום רביעי. אני מקווה מאד שלא טעיתי!
שיהיה חג שמח ושנה טובה ומתוקה לכל עם ישראל!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:21:03 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

התהליך הוא כזה, אם ההפסק היה בסוף יום חמישי (לקראת שקיעת החמה) היום הראשון לשבעה נקיים הוא יום שישי, כך שהיום השביעי הוא יום חמישי, ואז טובלים לאחר יציאת הכוכבים של תחילת יום שישי. (היום זה בערך 19:30, משתנה לפי עונות השנה).
לגבי העבר לא בדקתי אבל נראה לי שכיוון שהכל היה בשוגג ובלא מודע, על כך הגמרא אומרת ששגגות כשעושים תשובה הם נהפכים לזכויות, ועל כן יש אפשרות לעשות תשובה בקבלה ללמוד הלכות נדה (אפשר מהספר של הגר"מ אליהו זצ"ל, דרכי טהרה) ולהשתדל מכאן ולהבא להקפיד בהלכות אלו, ולתת צדקה ותפילה לפני הקב"ה (כדאי להזכיר בוידויים של יום הכיפורים), ואם כל אלה יעשה לה, הקב"ה אב רחמן וסולח לבניו ובנותיו יכתבנו לחיים טובים וארוכים, עם שאר עמו ישראל. כדאי אולי גם לשתף את אשך שגם הוא נכשל בכך, וביחד תבנו את ביתכם בקדושה וטהרה.

כתיבה וחתימה טובה