מתי לספר

השאלה: שלום.
אני בחורה שמחפשת חתן. אבא שלי בעל הפרעה נפשית שנגרמה כתוצאה מתאונת רכב שפגעה לו במח. ההפרעה מתבטאת בעיקר בהתקפי זעם וצעקות שמפרות את השלווה בבית, ועוד. הוא אדם טוב ואוהב, אני משתדלת לחיות חיים נורמליים, אך זה לא קל.
רציתי לשאול באיזה שלב כדאי לספר לבחור על כך וכיצד. כי, דבר זה מרתיע בחורים רבים. מצד אחד אני חושבת שחשוב לשתף ומצד שני זה יכול לפרק את הקשר שבלעדי זה הולך לכיוון חיובי.
תודה
ר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 11:42:46 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ישלח הקב"ה רפואה שלמה לכל חולי עם ישראל ובתוכם גם לאביך.
נראה שאין צורך לספר בפגישה הראשונה אלא כאשר הקשר מעט מתחמם ורציני יותר יש לספר על כך. נראה לי שכל בחור הגון וטוב צריך להבין שדברים כאלו קורים. ואי"ה גם חברך יבין זאת ותוכלו להקים בית נאמן.