מקח טעות

השאלה: שלום.לפני 6 שנים התחתנתי עם בחור חרדי בשידוך,במהלך הנישואים התגלו תסמינים שא מעידים על מצב נפשי תקין.אחרי חודשיים של נישואים הוא בכה והתמוטט ונאלצתי להתקשר להורין שיבואו ויראו מה קורה לו בזמן האחרון.כשהגענו לבית החולים ישר המליצו לו לפנות לבריאות הנפש.הוא לבסוף אושפז במחלקה סגורה בשער מנשה לחצי שנה.אני תמכתי כמה שיכלתי למרות הסבל גם מצד משפחתו שלא תמכו בי ורק הוסיפו שהם לא ידעו.הבחור הובחן שמחלת הנפש שלו נמצאת כבר כמה שנים טובות וזאת מבלי ידיעתי.אחרי מסע של 8 חודשים קשים הגשתי בקשה לגירושים.הוריו טענו לבית הדין הרבני שהוא לא יכול לעמוד תחת השפעת גירושים כי הוא לא כשיר לעמוד בלחץ הזה.לבסוף התגרשנו וגם זה לקח יום שלם כי הרבנים נאלצו להביאו למצב שהוא יהיה כשיר לדבר.גם שהוא הוליך אותי לחופה היו צריכים להוביל אותו כי הוא היה בעולמות אחרים ובקלטת וידאו כולם הבחינו בזה.עברו 5 וחצי שנים לאחר הגירושים ולצערי הוא נפטר לפני חודשיים ממחלה סופנית.נשמתו תהיה בגן עדן בעז"ה.שאלתי היא כזו:אני התחתנתי ללא ידיעה שהוא חולה במחלה נפשית קשה הייתי בת 22 צעירה כל מהלך נישואיי ראיתי חיים מרירים הייתי כל הזמן במחשבות על ביקורים איפה שהוא אושפז. היום הוא נפטר ואני נשארת עם המונח גרושה סתם.אני דורשת מקח טעות במיידי.האם כבוד הרבנים יכולים לעזור לי?.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 3:51:17 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

המכתב עצוב ומגולל פרשה עגומה. על כן ברכתי מקודש שאי"ה הקב"ה ישלח מזור למכאוביך ותמצאי את זווגך הראוי לך בשמחה.
בדבר שאלתך. מכיוון שהתגרשת בבית דין א"כ הם הוציאו שם גרושה, על כן כל שינוי צריך להעשות במסגרת בית דין. פסיקות של רבנים שונים לא ישנו את המעמד שניתן בבית דין. על כן אם רצונך להגיע למעמד אחר צריך לעשות כן דרך בית הדין. לדעתי זה פרוצדורה ארוכה ומסובכת. וצריך לשקול היטב האם לא כדאי להשקיע את הזמן והמרץ במציאת זווג חדש ומתוך שמחה.