לשאת אשה יראת ד

השאלה: שלום כבוד הרב,

כידוע לך מצבו של הרב מרדכי אליהו לא טוב,ואיני רוצה להפריע לו אני ואבי ובכלל משפחתי הולכים בדרכו ויש לי שאלה מאוד חשובה אבל אין אני רוצה להפריע למורה דרכי בעת שהוא מתאושש מטיפול לטיפול,

אני גר בחו"ל ויש לי בת זוג לחיים,אני בן 21 והיא בת 19 משרתת עכשיו בשנה שניה במרכז הארץ,היא הבחורה הכי מדהימה שאדם יכול לפגוש,חוץ מאימי עליה השלום,באמת אחת הבנות הכי עדינות,יפות ומצחיקות עם חוש הומור ועם המון אהבה ורצון התקרבות יותר מאשר היא,יש לה יראת שמיים מדהימה ואהבת הבורא בצורה מדהימה,אני אוהב אותה ורוצה לדבוק בה,כמו שנאמר "ודבק איש באישתו" ואני נמצא כרגע בשנת אבל,רק עוד 10 חודשים נוכל להוציא את זה לפועל,אני רוצה לדעת כמה דברים בנוגע אליה.

א.האם אני צריך לנתק איתה קשר ולחדש כמה חודשים לפני מועד החתונה,האם סתם אנחנו ביחד?אנחנו מכירים רק חודשיים..

ב.האם יש דרך להתחתן שיהיה יפה ומכובד(בכל זאת שנינו בכורים לבית אבותינו) שהיא באמת תשמח ושתהיה לה ת´חתונה הכי יפה שיכולה להיות לכלה.?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 10:02:16 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

מצוה רבה לשאת אשה יראת ד´, ועל כן אם מצאת את זווגך, אין לך להחמיץ את השעה, ועשה את חתונתך אפילו לפני שתמה שנת האבל, ואתה והיא תוכלו לשמוח כשמחת חתן וכלה, ולחיות בכשרות.