לטבול עם עגיל

השאלה: בנושא טבילה- יש לי עגיל באוזן במקום שמאוד כואב להסירו(במעלה התנוך)וגם יש אפשרות שהחור יסתם תוך דקות.
האם יש אפשרות לטבול עם עגיל בצורת חישוק שהמים מגיעים לכל פינה והוא לא חוסם פיסת עור(בניגוד לעגיל רגיל ש"דבוק" לתנוך עגיל בצורת חישוק כלל לא נוגע באוזן)

מחכה לתשובתכם.
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:54:18 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לכתחילה אין לטבול עם עגיל (לא רק בגלל החישוק) כדין שאין לטבול עם יש חץ בבשר שגם הוא לא נוגע בבשר.
בשעת הדחק גדולה יש אולי מקום להקל, אבל זה צריך הוראת רב ת"ת הנמצא באזורכם כדי שיראה.