לא יודעת אם להשים כיסוי ראש אחרי חתונה

השאלה: קודם כל שבוע טוב!
אני לא יודעת אם להשים כיסוי ראש אחרי חתונה כי אני לא יודעת.
אם להשים או לא מה אתה מציע לי לעשות?? כי זה חושב לי לדעת אני עד כמה חודשים לפני חתונה
אני לא יודעת מה לעשות בנושא הזה?? כי אני לא יודעת מה לעשות כי אני צריכה כבר אז לקנות את כובעים או מה אני אשים על ראש שלי אחרי חתונה אני אשאל לתושבה טובה ואם הסביר עם עברית קלה בבקשה כי אני עולה חדשה תודה רבה כבוד הרבה שבוע טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:47:52 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל אשה נשואה הולכת עם כסוי ראש, חכמינו הגדירו את זה כ"דת יהודית", ויש אפילו שאמרו שהחיוב הוא מהתורה. בכל מקרה יופיה והדרה של בת ישראל הוא בכסוי ראשה. גלוי שער לאשה נשואה נחשב ביהדות כסימן לחוסר צניעות ולא כדרך בנות ישראל הכשרות.
על כן התחזקי וקני כסוי ראש, אפשר לקנות מטפחות יפות, כובעים מסודרים, ויש שנהגו אף בפאות יפות ומסודרות. שמרי את יופיך לאשך ובכך תחזקי את ביתכם שיבנה אי"ה ברוב שמחה.