כתובה בנישואים

השאלה: שלום רב!

התחתנתי לפני כמה ימים,וחצי שעה לפי החופה כאשר באתי לשבת עם הרב על הכתובה,לתדהמתי הרב רשם סכום על הכתובה מבלי להתייעץ איתי כלל,וברגע ששאלתי לפשר העניין הסביר לי הרב שככה כתוב בספרים,וככה צריך לרשום.למרות שאני רציתי בכלל לרשום סכום אחר לגמרי! מאחר ונשארו דקות ספורות לעלייה לחופה,לא היה ביכולתי לדרוש שינוי לסכום הכתובה,כך שיוצא מזה שההיתי אנוס...בנוסף במעמד החופה כאשר הרב הקריא את הכתובה, ברגע שהרב הכריז על הסכום הוא הכריז מיד לאחר מכן גם את הדירה,למרות שעדיין אין לנו דירה.רציתי לדעת מה פשר העניין שהרב אומר דירה בכתובה למרות שהיא עדיין לא קיימת?
האם אני יכול לשנות את הסכום שאני רציתי לאחר כמה ימים מיום החתונה?
ג.נ הרב שייך למשפחת הכלה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 11:44:53 PM
בס"ד

שלום וברכה

מזל טוב.

סכום הכתובה אתה חתום עליה, זה לא נראה אונס לאחר שכבר חתמת בידך על הכתובה, יכולת להתנגד, כעל קשה מאד לשנות, שהרי אשתך התחתנה אתך על דעת הנאמר בכתובה וכן שני עדים העידו על כך. הדירה שהוזכרה איננה שיעבוד כספי על הדירה, אלא פרוט בכל תשמישי הדירה שהיא הביאה לך מבית אביה, אין לכך קשר לבעלות על דירות וכדו´, אלא שאתה מחוייב לשלם את סכום הכתובה מכל מה שיהיה לך, (אם חלילה יצטרכו לממש את הכתובה). אבל השתעבדת רק לכך שתזון ותפרנס אותה בכבוד כדרך נשים מכובדות בישראל, וכן התחייבת לשלם לה סכום כתובה אם חלילה יגיע לידי ממוש.
אם עדיין אתה רוצה להתנגד לסכום הכתובה עליך לפנות לבית דין רבני שבאזור מגורך ולנסות לשנות את הכתובה, אבל זה קשה, ובודאי שעליך לעשות זאת רק בתיאום עם רעייתך.

שבת שלום