יחסי אישות ראשונים לאחר חתונה

השאלה: אני עוד מעט מתחתנת בע´´זה ויש לי איזה פחד מהמצווה שצריכים לקיים באותו יום-אישות-אני די ביישנית ואני חושבת שאני די יתבייש בפעם הראשונה-ואם החתן לא יתחיל ביוזמתו אני לא יתחיל-אני מתביישת ואני פוחדת שזה די יהרוס את המעמד וכן גם שאם הוא לא יהיה די עדין וזה יכאב וכן אם לא כ´´כ יצליח איך לעזור לו בזה?
אני יודה לרב אם ייעץ לי איך כן להתגבר על הביישנות-ולהיות הכי פתוחה,וכן מה עושים לגבי שאר הדברים?
תודה-מקווה שהשאלות לא מוזרות
אני קצת לחוצה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 9:07:52 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

את לא הכלה הראשונה בעם ישראל ואי"ה לא האחרונה, וכמוך יש רבות בנות שמרגישות לחוצות בשאלה זו. מכיוון שהנושא עדין ואיננו ראוי לדואר אלקטרוני, עצתי גשי לחברה טובה שלך שכבר נשואה, שהיא מכירה אותך ומכירה את המעמד, שבי ודברי אתך, ואם יש רבנית או אשה מוכרת בשכנותך עדיף, והיא תסביר לך את סדר הדברים והיחס הנכון, ואי"ה הבית שתקימו יהיה מתוך שמחה ואמונה בינכם.

מזל טוב

צום החמישי לששון ולשמחה