טהרה

השאלה: שלום רב.
אני מבצעת את מצוות הטהרה,האם ניתן לקבל אישור לבצע את הבדיקה פעם אחת מתוך פעמים?(מציינת שאני אחאי לידה)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 8:43:49 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

על פי ההלכה צריך לעשות פעמיים ביום, אם יש לאשה פצעים וקשיים מיוחדים אפשר לעשות פעם ביום, אולם צריך לדעת שהדבר לפעמים יכול גם לגרום לבעיות, שהרי אם אשה שכחה ביום הראשון או השביעי את הבדיקה היחידה של אותו היום, הרי שיש בעיות מתי לטבול, ועל כן הן הלכתית והן מעשית עדיף פעמיים ביום, אולם אם יש צער גדול אפשר להקל לפעם ביום, אבל אז חייבים להקפיד ולא לשכוח את הפעם הזאת.