טהרה

השאלה: כבוד הרב שלום!
אנחנו זוג נשוי טרי, 4 חודשים. שנינו חילונים. מאז החתונה אני התחלתי לשמור טהרה והולכת למקווה מידי חודש וזאת מתוך התחברות לרעיון ולמסורת ואני מאד נהנת מזה. בעלי לא מתלהב מזה אבל מאפשר לי לקיים את המצווה, מתוך כבוד אלי. אגב בזמן שאנו אסורים, אנחנו לא לגמרי שומרים נגיעה אבל שומרים מה שצריך. נכון להיום, אנחנו משתמשים בקונדומים אבל מתחילים לחשוב על הריון בעז"ה.
לעניין: בקרוב אנחנו נוסעים לטיול של חודש ימים בחו"ל. אני אמורה לקבל מחזור בימים הראשונים של הטיול, וכתוצאה מכך לא נוכל לקיים יחסים כמעט מחצית מהטיול - דבר שיהיה קשה לשנינו בסיטואציה הנ"ל, וכן אני חוששת מהקושי הטכני שיהיה בהגעה למקווה (מדובר בתאילנד).
אני שוקלת לקחת את הכדור שלקחתי בהמלצת הרבנית לפני החתונה (פרימולט נור) ולדחות את המחזור לאורך כל תקופת הטיול.
מה דעתך ההלכתית על כך?
אגב מהרופא לא השתמע שיש בעיה להכנס אח"כ להריון, האם ידוע לך משהו על נטילת התרופה הנ"ל למשך תקופה ארוכה של חודש?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 7:25:44 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב לנישואיכם, וההחלטות החשובות שלכם.

לפי ידיעתי נטילת התרופה פרימולט נור כחודש ימים זו לא תקופה ארוכה מדי ואיננה גורמת לסיבוכים, אבל כיוון שזה נושא עם תרופות יש לבדוק זאת באופן אישי מול רופא נשים או משפחה שלך, רק הוא יכול לתת תשובה מוחלטת לשאלה הרפואית. כמו כן הוא יתן לך את התשובה המלאה לעניין מניעה שלאחר מכן, לפי המידע שבידי מי שלוקחת חודש זה לא מעכב הריון, אבל שוב כיוון שזה תרופות יש לבדוק זאת אישית כלפייך.