טבעת

השאלה:

בס"ד

שלום לרב,

ברוך ה´ התחתנתי לפני מספר חודשים, יש לי שאלה בקשר לטבעת שבעלי קידש אותי.
בהתחלה חשבתי על טבעת יקרה ובעלי אמר לי שהוא שמע שכדאי שהטבעת תהיה טבעת כסף עם חריטה של האות ה´ ואחרי החתונה הוא יקנה לי כבר טבעת אחרת יותר יקרה (התחתנו קצת לפני חג שבועות ולכן הוא אמר שבעזרת ה´ זו תהיה הזדמנות שלקראת החג הוא יקנה לי טבעת יותר יקרה), בסוף אחרי החתונה לא יצא ועדיין לא קנינו טבעת נוספת וכרגע יש הוצאות ודברים חשובים יותר לקנות, בכל אופן רציתי לדעת אם זה לא בעיה, שאולי חשבתי והיה בדעתי שהוא יקנה לי טבעת יותר יקרה ובסוף בינתיים זה לא קרה (כלומר האם זה לא פוגם בקידושין)?
שאלה נוספת: כמו שכתבתי קודם הקידושין נעשו בטבעת כסף פשוטה ובסוף לא חרטנו עליה את האות ה´, כי זה לא הסתדר ולכן שאלתי היא: אני לא זוכרת אם בזמן החופה ידעתי או לא ידעתי שהוא לא חרט עליה ולכן אני חוששת אם חלילה זה פגם מערך הטבעת והקידושין, כי אולי חשבתי שחרוט עליה ולא היה חרוט עליה.
רציתי לדעת אם חלילה יש בזה בעיה או שבעיה בדעת האישה זה כשהיא חושבת שהטבעת היא עם אבן יקרה וכד´.

אשמח לקבל תשובות מהרב לשתי השאלות ששאלתי,
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 8:48:30 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בשתי השאלות אין כל חשש, אם בזמן החופה הסכמת להתחתן אם אותה הטבעת שהייתה שם, וראית אותה, יתכן שלא בדקת אותה אבל מכיוון שהסכמת להתקדש בטבעת זו, הרי היא כפי שהיא הייתה בשעת החופה ולא לאחר מכן, וכל התכניות העתידיות הם דברים שבלב שאינם דברים, ומכאן תדעו שתוכניות עתידיות יכולות להשתנות במהרה ואין לבנות עליהם.
בכל אופן לא נראה שום חשש בקידושין, אולם מכיוון שאמר לך אישך שהוא יקנה לך טבעת יקרה יותר נראה שהוא צריך לקיים את הבטחתו, כפי שיש לקיים כל הבטחה שניתנת לאדם, ובייחוד שמדובר באשתו, ואדברא בגלל שההבטחה הייתה לאשתו מהראוי שישתדל יותר להקפיד בכך, אפילו אם מעט קשיים ועיכובים. אבל כל זה מצד שאדם צריך שיהא "הן שלך הן ולאו שלך לאו" ולא חלילה מחוסרי אמנה, ועל כן מהראוי שיקנה לך טבעת יפה אבל אין לזה עניין עם הקידושין שנעשו בטבעת שיש בה שווה פרוטה וראויה לקדושין.