טבילה לאחר לידת בת

השאלה: שלום,
אני אחרי לידה של בת ורציתי לדעת לאחר כמה זמן מותר לי לטבול?
מצד אחד בחלק מהשו"תים כתוב שלאחר שמפסיק הדימום מותר לחכות שבעה נקיים ולטבול, ומצד שני אמרו לי שצריך לחכות שמונים יום.
אשמח לדעת מה ההלכה בנושא.
תודה רבה

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 2/4/2013 3:31:53 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מזל טוב להולדת הבת, יהי רצון שתגדל ותמלא את שליחותה בעולם על הצד היותר מועיל.
בימינו את מושגי ארבעים ושמונים יום, זה היה בזמן שבית המקדש היה קיים, והיה מושגים של דם טוהר, בימינו לאחר שבועיים מהלידה, יש לחכות שיפסק הדמום, לאחר מכן יש לספור 7 ימים ואז אפשר לטבול. (מציאותית זה קורה בממוצע בערך בשבוע 6-8, אבל לפעמים מקדים).

שבת שלום
כתיבה וחתימה טובה